Mieli klientai,
 
Informuojame, kad įsigaliojus ES reglamentui dėl saugių mokėjimų internetu ir norėdamas padidinti internetinio tapatumo nustatymo ir mokėjimų internetu saugumą, Luminor atsisakys kodų kortelių kaip kliento atpažinimo priemonės. Kodų kortelės nustos galioti nuo 2019 m. rugsėjo 10 d.

Dėl šių pasikeitimų atitinkamai bus atnaujintas Luminor kainynas, kuriame nebeliks su kodų kortelėmis susijusios informacijos.
 
Prašome laiku pasikeisti kodų kortelę į kitą tinkamą prisijungimo priemonę:

  • Smart-ID – mobilioji programėlė, su kuria lengvai prisijungsite prie interneto banko arba mobilaus banko, tinka turintiems išmaniuosius telefonus. Atsisiųskite iš Google Play arba App Store.
  • Kodų generatorius – alternatyva kodų kortelei, jei neturite išmaniojo telefono. Jį galite įsigyti klientų aptarnavimo centre. Šiai paslaugai taikomas kainyne nustatytas mokestis.
  • Mobilusis parašas – priemonė jungtis prie interneto banko ir mobilaus banko. Tinka visiems mobiliesiems telefonams. Mobilaus ryšio operatorius taiko atitinkamus mokesčius.
  • Elektroninis parašas – jį galima naudoti tik interneto banke: pasirašyti mokėjimo nurodymus, patvirtinti sutartis ir kitus dokumentus. Išduodanti institucija taiko atitinkamus mokesčius.

Norėdami klientams užtikrinti sklandų laipsnišką perėjimą prie kitų kliento atpažinimo priemonių, nuo 2019 m. liepos 2 d. sumažinsime limitus mokėjimams, tvirtinamiems kodų kortelėmis.
 
Nuo 2019 m. liepos 2 d. taikysime maksimalų 50 eurų dienos limitą mokėjimams, tvirtinamiems kodų kortelėmis.
 
Atkreipiame dėmesį, kad nepasikeitę kliento atpažinimo priemonės iki 2019 m. rugsėjo 10 d., neturėsite galimybės prisijungti prie interneto ar mobilaus banko, pasirašyti mokėjimo nurodymų.
 
Jei nesutinkate su siūlomais pakeitimais, turite teisę nemokėdami jokio komisinio mokesčio, atsisakyti paslaugų sutarties, kuriai taikomi siūlomi pakeitimai, jei pateiksite raštišką pranešimą iki aukščiau nurodytos dienos ir įvykdysite visus iš tokios sutarties kylančius įsipareigojimus. Jei iki minėtos dienos negausime jūsų pranešimo apie nesutikimą su siūlomais pakeitimais, laikysime, kad su pakeitimais sutinkate.
 
Jei kiltų klausimų, susisiekite su mumis – rašykite žinutę interneto banke arba skambinkite telefonu +370 5 239 3444.
 
Luminor