„Luminor“ bankas paskolino „Linas Agro Group“ valdomai akcinei bendrovei „Kauno grūdai“ 13,6 mln. eurų – šios lėšos buvo skirtos finansuoti bendrovės „Grybai LT“ įsigijimo sandorį.

„Kauno grūdai“ įsigijo 100 proc. kooperatinės bendrovės „Grybai LT“ pajų iš jį valdžiusių įmonių – kooperatinių bendrovių „AgroMilk“, „Juodmargėlis“ ir „Šventosios pievos“ bei UAB „Baltic Champs“ ir UAB „Auga Luganta“. Šias bendroves tiesiogiai ir per susijusius asmenis kontroliavo įmonių grupė „AUGA group“. „Luminor“ banko paskolintomis lėšomis atsiskaityta už kooperatinės bendrovės pajus bei refinansuotos iš susijusių įmonių gautos „Grybai LT“ paskolos.

Kooperatinė bendrovė „Grybai LT“ turi robotizuotą gamyklą Širvintose, kurioje gamina galutiniam vartojimui paruoštus produktus – sriubas, konservuotas daržoves, troškinius bei grūdinius patiekalus. Gamyklos produkcija eksportuojama į 30 šalių, tarp kurių yra JAV, Vokietija, Japonija.

„Tai labai įdomus sandoris, kuriame dalyvavo dvi savo verslo segmentų čempionės. Užbaigusi sandorį, didžiausią Baltijos šalyse žemės ūkio ir maisto pramonės įmonių grupę valdanti „Linas Agro Group“ padidino savo ekologiškos galutiniam vartotojui skirtos produkcijos portfelį ir žengė dar vieną žingsnį tvarumo link. Tokie pokyčiai kuria pridėtinę vertę visuomenei ir yra prioritetinė „Luminor“ banko finansavimo kryptis, kurią mes nuosekliai plečiame“, – sako „Luminor“ banko verslo bankininkystės vadovas Jonas Urbonas.

Pasak „Linas Agro Group“ finansų direktoriaus Mažvydo Šileikos, „Luminor“ bankas jau yra tapęs didžiausiu „Kauno grūdų“ plėtros partneriu.

„Džiugina, kad „Luminor“ drąsiai imasi finansuoti sudėtingesnius projektus. Tuomet ir mums nereikia atitraukinėti lėšų bei stabdyti kitų suplanuotų projektų. Galime sėkmingai judėti įvairiomis kryptimis. Jau kur kas tvirčiau jaučiamės maisto sektoriuje, nes mūsų produktų krepšelyje - ir paukštiena, ir miltų bei makaronų gaminiai, ir gyvūnų ėdalas, o dabar dar ir paruošti vartojimui produktai. „Grybai LT“ įsigijome ne vien dėl asortimento plėtros, bet ir dėl galimybės didinti gamybą. Jau prasidėjo „Grybai LT“ integracija į grupę, joje vykdomą veiklą ir procesus. Prieš akis – keleri numatomos įmonės plėtros metai, mat norime geresnės investicinės grąžos, nei gaunama šiandien,“ – sakė M. Šileika.

„Grybai LT“ pajamos 2022 metais siekė 7,1 mln. eurų, valdomo turto vertė sudarė 7,9 mln. eurų. Konsoliduotas kooperatinės bendrovės pelnas prieš palūkanas, mokesčius ir nusidėvėjimą (EBITDA) buvo 1,3 mln. eurų.

Tvarkyk savo finansus lengvai su Luminor!