Kauno rajone greta Vilkijos per artimiausius metus iškils nauja vėjo jėgainė. Specialiai šiam projektui įgyvendinti įkurta įmonė „Vilkijos vėjas“ iš „Luminor“ banko skolinasi 3,3 mln. eurų, likusi projekto dalis finansuojama pačios bendrovės ir privačių investuotojų lėšomis.

Kauno rajone netoli Vilkijos įsikūrusiame Rupunionių kaime „Vilkijos vėjas“ jėgainę pradės statyti šių metų rugpjūtį. Visi parengiamieji darbai šiuo metu jau yra atlikti, o projektą planuojama įgyvendinti per devynis mėnesius. Statomos jėgainės galingumas 4,2 MW, jos galia apribota iki 3 MW. Visa jėgainės pagaminta elektros energija bus parduodama pagal elektros pirkimo‑pardavimo sutartį vienam ar keletui pirkėjų.

„Vystant verslą nemažai daliai įmonių vienas iš svarbiausių veiksnių šiandien yra energetikos kainos. Mūsų bankas skatina atsinaujinančių energijos šaltinių plėtrą ir tai ne tik mažina žalingą poveikį aplinkai, bet prisideda ir prie tvaresnio energijos resursų tiekimo užtikrinimo bei jų kainų stabilumo“, – sako „Luminor“ banko Verslo klientų skyriaus vadovas Vytis Žegužauskas.

„Vilkijos vėjo“ akcininkė ir vadovė Vaida Januška turi ilgametę patirtį energetikos srityje, yra parengusi ir pardavusi daugiau kaip 350 MW saulės ir 351 MW vėjo parkų projektų vystytojams. Pabaigę projektą Kauno rajone „Vilkijos vėjas“ planuoja pradėti vandenilio gamybą.

„Žalioji energetika Lietuvoje svarbi ne tik dėl klimato kaitos ar vis spartėjančios elektromobilių infrastruktūros plėtros, bet ir siekiant šalies energetinės nepriklausomybės, tuo pačiu užtikrinant pramonei konkurencingą elektros energijos kainą. Šis projektas leis elektros energija aprūpinti bent kelias stambias pramonės įmones. Todėl dėkojame „Luminor“ bankui už pasitikėjimą ir bendradarbiavimą įgyvendinant projektą“, – sako UAB „Vilkijos vėjas“ direktorė V. Januška.

Surasti finansavimo šaltinį „Vilkijos vėjui“ padėjo finansų konsultacijas teikianti bendrovė „Funding Solutions“. Per beveik penkerius veiklos metus ši bendrovė padėjo įvairiausių sričių verslams surasti beveik 50 mln. eurų skirtingiems projektams finansuoti.

„Džiaugiamės bendradarbiavimo patirtimi su „Luminor“ banku, kuris geriausiai iš visų finansuotojų atliepė UAB „Vilkijos vėjas“ poreikius ir operatyviai priėmė sprendimą dėl šio atsinaujinančios energetikos projekto finansavimo“, – sako įmonės vadovas Povilas Liutkus.

Tvarkyk savo finansus lengvai su Luminor!