Pasibaigus intensyviai trijų mėnesių programai socialiniam verslui „Poveikio akademija“, paskelbtas pagrindinio „Luminor“ banko įsteigto 3 tūkst. eurų prizo nugalėtojas. Juo tapo VŠĮ „Socialiniai Paramos Projektai“, daug metų žinomi dėl sostinės centre įkurto salotų baro „Mano Guru“, kuriame sudaroma galimybė dirbti į visuomenę integruojamiems asmenims.

„Poveikio akademija“ buvo labai naudinga – padėjo išsigryninti įmonės strategiją, sulaukėme vertingų mentorių patarimų, kurie tikrai padės pažvelgti į savo verslą nauju žvilgsniu, nes mums tikrai reikia persitvarkyti. Ypatingai ačiū „Luminor“ bankui, įsteigusiam piniginį paskatinimą laimėtojui. Per daugelį veiklos metų esame sukaupę nemažai laimėjimų ir įvertinimų, bet finansinio paskatinimo sulaukėme bene pirmą kartą. Šie pinigai padės įgyvendinti dalį mūsų artimiausių tikslų“, – sako Enrika Mineikaitė, „Socialiniai Paramos Projektai“ vadybininkė.

19 metų Vilniaus centre veikiantis salotų baras sostinės gyventojams žinomas ne tik kaip galimybė skaniai bei sveikai pavalgyti, bet ir dėl to, kad čia dirba įvairias priklausomybes turėję žmonės, besistengiantys iš naujo pradėti gyvenimą. Tačiau ne visi žino, kad ši socialinio verslo įmonė ne tik priima integruojamus asmenis dirbti – jie taip pat užsiima bendra pagalba socialinėje atskirtyje esantiems asmenims – prireikus užtikrina socialinių darbuotojų ir psichologų pagalbą, padeda žmogui sugrįžti į darbo rinką, turi galimybę net kurį laiką apgyvendinti integruojamus asmenis.

„Mentoriai sesijose vienareikšmiškai patarė plėsti veiklą – atidaryti salotų baro filialą, tad dirbsime ta linkme. Laimėto piniginio prizo tam neužteks, bet dabar galėsime daugiau dėmesio skirti komunikacijai, galbūt interneto svetainės atnaujinimui ir kitoms reikalingoms veikloms“, – sako E. Mineikaitė.

„Luminor“ banko remiamą projektą „Poveikio akademija“ sėkmingai įgyvendino Lietuvos socialinio verslo asociacija. Šiemet 12 atrinktų dalyvių mokėsi didinti savo verslo atsparumą, ieškoti naujoviškų priemonių pastarųjų krizių padariniams spręsti. Programa buvo skirta visiems socialiniams verslams, nesvarbu, kokia jų pasirinkta teisinė forma – uždaroji akcinė bendrovė, mažoji bendrija, viešoji įstaiga, asociacija ar labdaros fondas.

„Džiugu matyti, kad kasmet socialinio verslo projektai vis aktyviau kaupia reikalingas žinias. Smagu prisidėti prie tos veiklos, kuri sukuria didžiulę pridėtinę vertę – pagerina pažeidžiamų žmonių gyvenimo kokybę, prisideda prie aplinkos tausojimo, skatina gyventi sveikesnį, tvaresnį gyvenimą. Bendraujant su socialinio verslo atstovais kaskart supranti, kokį didelį darbą jie daro ir kaip svarbu juos palaikyti, jiems patarti, pasidalinti savo žiniomis“, – sako Vytis Žegužauskas, „Luminor“ banko Verslo klientų skyriaus vadovas.

„Poveikio akademija“ truko tris mėnesius, jos dalyviams surengtos 4 ekspertinės mokymų sesijos, taip pat suteiktos konsultacijos, galimybė dalyvauti kitose naudingose veiklose, individuali mentorystė. Lietuvos socialinio verslo asociacijos vadovė Viktorija Bražiūnaitė tvirtina, kad socialiniai verslai susiduria su iššūkiais, todėl galimybė pasinaudoti „Luminor“ banko remiamu projektu yra puikus įrodymas, kad ir nedideli pokytį visuomenėje kuriantys verslai yra vertingi ir labai svarbūs.

„Džiaugiamės bendradarbiavimu su „Luminor“ banku ir jo indėliu į socialinio verslo plėtrą Lietuvoje. Šiandien susiduriame su sudėtingais iššūkiais – klimato kaita, skaitmeninimu, didėjančia nelygybe ir demografiniais pokyčiais. Besitęsiantis karas Ukrainoje, energetikos ir ekonomikos krizės dar labiau apsunkino padėtį. Tampa akivaizdu, kad reikalingas esminis mūsų visuomenės pokytis. Šia prasme socialinis verslas pirmauja dėl savo įsipareigojimo pirmenybę teikti žmonėms ir planetai“, – sako V. Bražiūnaitė.

Apie „Luminor“:
„Luminor“ yra pirmaujantis nepriklausomas bankas Baltijos šalyse ir trečias pagal dydį finansinių paslaugų tiekėjas regione. Mes aptarnaujame asmenų, šeimų ir verslo finansinius poreikius. Kaip ir mūsų namų rinkos – Estija, Latvija ir Lietuva – mes esame jauni, dinamiški ir žvelgiantys į ateitį.
Apie Lietuvos socialinio verslo asociaciją
Lietuvos socialinio verslo asociacija (toliau – LISVA) – tai nacionalinė nevyriausybines organizacijas vienijanti skėtinė organizacija, kurios tikslas atstovauti socialinio verslo interesams valstybės ir savivaldybių institucijose, atlikti valstybės institucijų vykdomų programų ir priemonių vertinimą, padėti valstybės institucijoms formuoti viešąją politiką ir teikti konkrečius siūlymus valstybės bei savivaldybių institucijoms dėl socialinio verslo plėtros įtraukimo į sprendimų priėmimo procesus. LISVA įsteigta 2018 m. siekiant kurti socialiniam verslui palankią aplinką, didinti socialinio verslo žinomumą bei skatinti tarptautiniu mastu priimtinos gerosios praktikos įgyvendinimą Lietuvoje.

Daugiau informacijos: Agnė Mažeikytė

Tvarkyk savo finansus lengvai su Luminor!