„Luminor“ bankas jau antrus metus organizuoja aplinkos apsaugos, socialinės atsakomybės ir valdysenos (angl. ESG, Environmental, Social, Governance) internetinius seminarus savo klientams, norėdamas kuo plačiau skleisti informaciją apie būtinus ESG pokyčius ir siekdamas sumažinti klimato kaitos poveikį.

Kaip ir praėjusiais metais, seminarus anglų kalba ves „Luminor“ banko ekspertai ir partneriai.

„Atėjo laikas įvertinti galimas klimato kaitos pasekmes verslui ir namų ūkiams. Turime užduoti sau klausimus – ar esame saugūs, ar saugus mūsų turtas? Visi suprantame, kad dabar jau keliamas klausimas ne dėl to, ar pajusime klimato kaitos padarinius, o kada juos pajusime. Taigi, pokyčiams reikia ruoštis ir planuoti konkrečius veiksmus, o šie seminarai yra mūsų klientams skirtas įrankis, padedantis tai padaryti“, – sako „Luminor“ banko Tvarumo skyriaus vadovė Kadri Vunder.

Pirmasis seminaras įvyks jau šiandien, vasario 15 dieną. Transliacija nuo 15 val. vyks specialiai ESG temai skirtame interneto puslapyje: ESG seminar (luminor.ee)  Joje bus aptariamas klimato kaitos poveikis statybų ir nekilnojamojo turto sektoriui, o pranešimus skaitys bendrovės „Sustinere“ aplinkosaugos ekspertas Christof Uisk, „COBALT“ grupės vyresnysis teisininkas  Siim Vahtrus, „Luminor“ banko nekilnojamojo turto finansavimo ekspertas Gediminas Kesminas ir „Luminor“ banko Tvarumo skyriaus vadovė Kadri Vunder.

Šiais metais „Luminor“ bankas planuoja surengti dar 5 internetinius seminarus:

  • Kovo mėn. „Anglies pėdsako kompensavimas – kas tai, kodėl, kaip?“; 
  • Gegužės mėn. „Atsinaujinančios energijos sprendimai daugiabučiuose namuose ir bendrijose“;
  • Rugsėjo mėn. „Energetikos sektoriaus rizikos ir galimybės, energijos vartojimo efektyvumas“;
  • Spalio mėn. „Klimato rizika transporto sektoriuje“;
  • Lapkričio mėn. „Klimato rizika mažmeninėje prekyboje, perėjimas prie žiedinės ekonomikos“.

Daugiau informacijos apie seminarus ir registraciją į juos galima rasti čia.

„Luminor“ bankas praėjusiais metais padarė didelę pažangą tvarumo srityje: ne tik organizavo seminarus, bet ir pirmą kartą paskelbė tvarumo ataskaitą, kurioje atskleidė savo finansuojamų verslo projektų emisijas – tai padarė pirmasis Baltijos šalių rinkoje.  

Taip pat praėjusių metų pabaigoje pasaulinis ESG reitingų lyderis „Morningstar Sustainalytics“ suteikė „Luminor“ ESG rizikos reitingą 10,5 – geriausią reitingą tarp didžiųjų Baltijos šalių bankų.

Apie „Luminor“:
„Luminor“ yra pirmaujantis nepriklausomas bankas Baltijos šalyse ir trečias pagal dydį finansinių paslaugų tiekėjas regione. Mes aptarnaujame asmenų, šeimų ir verslo finansinius poreikius. Kaip ir mūsų namų rinkos – Estija, Latvija ir Lietuva – mes esame jauni, dinamiški ir žvelgiantys į ateitį.

Daugiau informacijos: Agnė Mažeikytė

Tvarkyk savo finansus lengvai su Luminor!