Nuo lapkričio 18 d. vilniečiai ir sostinės svečiai turi puikią galimybę vėl išvysti Baltijos šalių jaunųjų menininkų darbus. Vilniaus paveikslų galerijoje atidaryta meno paroda, kurią jau keturioliktąjį kartą rengia projekto „Jaunojo tapytojo prizas“ organizatoriai. „Luminor“ tęsia jau tradicija tampančią iniciatyvą „Menas auginti vertę“ ir jauniesiems kūrėjams įsteigė specialųjį prizą. Jį laimėjusios autorės Lauros Slavinskaitės darbas „Praeitis ar ateitis?“ bus parduotas Luminor kalėdiniame aukcione, o visos surinktos lėšos bus skirtos „Jaunimo linijai“ – pirmajai Lietuvoje savanoriškai psichologinės pagalbos tarnybai.

„Šiemet nusprendėme prisijungti prie „Jaunojo tapytojo prizo“ renginio – taip galėsime ne tik padėti jauniesiems menininkams Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, bet ir suteikti meno kūrimui dar daugiau vertės, – sako Tadas Ratkevičius, „Luminor“ Privačiosios bankininkystės vadovas Lietuvoje. Įsteigėme „Luminor Prize for Youth Empowerment“ nominaciją, kurios laimėtoją iš finalinių darbų padėjo išrinkti tarptautinė meno ekspertų komisija. Luminor laimėtojui įteiks premiją, o kūrinys keliaus į tradicinį Luminor Kalėdinį aukcioną, kurio metu surinktos lėšos parems kitą prasmingą veiklą – nemokamą emocinės paramos suteikimą.“ 
 
Šiemet projektas „Jaunojo tapytojo prizas“ vyksta jau XIV kartą. Jame tradiciškai dalyvauja įvairių meno sričių jaunieji talentai iš Baltijos šalių. Išimties tvarka šiais metais dalyvauti projekte pakviesti ir Ukrainos menininkai, kurie dėl karo turėjo palikti savo šalį ir šiuo metu gyvena Lietuvoje, Latvijoje arba Estijoje.
 
Visų šių metų konkurso finalininkų darbus galite pamatyti apsilankę parodoje, kuri vyks nuo 2022 m. lapkričio 18 d. iki 2023 m. sausio 29 d. Vilniaus paveikslų galerijoje (Didžioji g. 4, Vilnius).

Tvarkyk savo finansus lengvai su Luminor!