„Luminor“ Grupėje tvarumo rizika yra neatsiejama mūsų atlygio politikos dalis. Tvarumo rizika integruota į mūsų atlyginimų politiką įvairiais lygmenimis – kuriant, valdant politiką ir priimant sprendimus dėl atlygio tvariais metodais.

„Luminor“ atlygio principai atitinka tvarumo rizikos integravimą, į kurį atsižvelgiama nustatant tikslus ir vertinant veiklos rezultatus mūsų kintamojo atlygio mokėjimo schemose. Visų darbuotojų, kuriems taikoma kintamojo atlygio sistema, veikla vertinama pagal kokybinius ir kiekybinius tikslus, atitinkančius jų pareigas ir užduotis. Visiems darbuotojams nustatomi veiklos tikslai, susiję su rizikos ir atitikties rodikliais, įskaitant tvarumo riziką.

„Luminor“ įdiegė bazinio atlygio valdymo standartą, kuris yra labai svarbi priemonė siekiant susieti atlyginimą su tvarumo kriterijais. Bazinio atlygio valdymo standartas užtikrina vienodas sąlygas visiems darbuotojams, sąžiningą atlygio dydį ir atlygio srities skaidrumą.

Pagal vidaus atlygio politiką visi darbuotojai privalo laikytis aukšto lygio verslo etikos, aplinkosaugos, socialinės srities ir valdymo (ang. environmental, social and governance (ESG)) veiklos praktikos ir taikomų reguliavimo reikalavimų. Atlygio politika neskatina prisiimti pernelyg didelės rizikos, atsižvelgiant į veiksmingą tvarumo rizikos valdymą, ir taip pat neskatina išorės ar vidaus taisyklių nesilaikymo.