„Luminor“ Lietuvoje paskutinį praėjusių metų ketvirtį uždirbo 3,1 mln. Eur. Pelnas, palyginti su trečiu ketvirčiu, mažėjo daugiausiai dėl paskolų atidėjimų, išaugusių IT bei kitų administracinių sąnaudų. Paskolų portfelis Lietuvoje išliko stabilus, o indėlių portfelis per metus išaugo 17,6%.

„Pasirinkome teisingą veiklos kryptį ir praėjusio ketvirčio rezultatai tai iliustruoja. Reikšminga paskata pernai tapo ir bankui „Moody‘s“ suteikti aukšti reitingai – jie sustiprino verslo klientų pasitikėjimą, patvirtino, kad pasirinkta strategija sėkminga, esame patikimi, konkurencingi, nors ir vyksta intensyvūs veiklos pokyčiai, – sako „Luminor“ Lietuvos skyriaus vadovas Andrius Načajus. - Vienas iš mūsų tikslų – auginti gyventojų ir verslo indėlius, tad link užsibrėžto tikslo mes artėjame tinkamu greičiu. Ypač gerą finansinę sveikatą parodo 17,9% kapitalo pakankamumo rodiklis. Maži atidėjimai blogoms paskoloms 2018 m. signalizuoja aukštą paskolų portfelio kokybę“.
 
Solidūs 2018 m. ketvirtojo ketvirčio rezultatai Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje iliustruoja, kad „Luminor“ verslas išlaiko pagreitį visose Baltijos šalyse.
 
„2018 m. „Luminor“ išlaikė gerus rezultatus visose Baltijos šalyse, o metai buvo pelningi, – sako Erkki Raasuke „Luminor“ vadovas. – Bendras indėlių portfelis išaugo 7,6%, paskolų portfelis, palyginti su 2017 m., sumažėjo nežymiai – 1,7%. Bankas taip pat išlaikė gerą indėlių ir paskolų santykį”.
 
Per ketvirtąjį ketvirtį „Luminor“ didelį dėmesį telkė transformacijos procesams ir integracijai Baltijos šalyse. Nuo šių metų pradžios sujungti Lietuvos, Latvijos ir Estijos „Luminor“ bankai pradėjo veikti per banką Estijoje ir jo skyrius Lietuvoje bei Latvijoje.
 
E. Raasuke vertinimu, ekonominis klimatas Baltijos šalyse yra palankus, nes BVP augimas išlaiko sveiką tempą, šalyse vyrauja mažas nedarbas, valstybių finansai subalansuoti, tinkamas gyventojų santaupų lygis.
 
„Palanki ekonomikos būklė įkvepia mus spartinti „Luminor“ transformaciją. 2019-iais aktyviai tęsime pokyčius, stiprinsime nuotolinio konsultavimo funkciją, skaitmeninsime banko paslaugas ir didinsime efektyvumą“, – pasakoja E. Raasuke.
 
„Luminor“ ypatingą dėmesį skyrė ir šiemet skirs principui „Pažink savo klientą“ (angl. Know Your Customer, KYC), reguliavimo atitikčiai ir verslo valdymo integralumui.
 
2018 m. IV ketv. Luminor ataskaitas rasite čia.
 
Konsoliduoti ir audituoti 2018 m. rezultatai bus skelbiami kovo pabaigoje.
 
Apie „Luminor“:
 
„Luminor“ yra trečias didžiausias finansinių paslaugų teikėjas Baltijos šalių bankininkystės rinkoje, turintis 16 proc. indėlių ir 22 proc. paskolų rinkos dalis, aptarnauja per milijoną klientų. Bendras 1 lygio kapitalo pakankamumo (CET1) koeficientas yra 18,1 % ir sudaro 1,8 mlrd. Eur. Reitingų agentūra „Moody's“ „Luminor“ ilgalaikiams indėliams yra suteikusi Baa1 reitingą su stabilia perspektyva. 2018 m. spalį „Luminor“ išleido trejų metų trukmės obligacijų emisiją, kuri kotiruojama Airijos vertybinių popierių biržoje.
 

Tvarkyk savo finansus lengvai su Luminor!