Finansų grupė „Nordea“ skelbia šių metų pirmąjį ketvirtį Baltijos šalyse uždirbusi 24,5 mln. eurų veiklos pelno, tai yra 10 proc. daugiau, nei atitinkamu laikotarpiu pernai.

„2017 m. Baltijos šalyse „Nordea“ pradėjo demonstruodama stabilius ir tvarius finansinius rezultatus. Mes džiaugiamės pasiūlę didelio klientų susidomėjimo sulaukusius modernius sprendimus, nuotolines konsultacijas, kurios sėkmingai pritaikytos konsultuojant klientus patogiu metu kasdieninių paslaugų, finansavimo ar investavimo klausimais. Pasiekti finansiniai rezultatai mus skatina drąsiai žengti pirmyn ir nepaisant geopolitinės įtampos, besitęsiančio žemų palūkanų normų laikotarpio ir kitų veiksnių, turinčių stiprų poveikį bankiniam sektoriui, siūlyti naujus ir drąsius bankinių produktų ir paslaugų sprendimus ir siekti dar didesnio mūsų klientų pasitenkinimo“, - sako bankininkystės vadovė Baltijos šalyse Inga Skisaker.

Bendrosios  pajamos pirmąjį ketvirtį, lyginant su atitinkamu laikotarpiu pernai,  didėjo 2 proc. ir sudarė 49,6 mln. eurų, grynosios palūkanų pajamos didėjo 3 proc., o grynosios komisinių pajamos augo 16 proc. Šių metų pirmąjį ketvirtį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, bendrasis paskolų portfelis augo 5 proc. ir sudarė 8,5 mlrd. eurų, o bendrasis indėlių portfelis didėjo 16 proc. ir sudarė 5 mlrd. eurų.

„Mes ir toliau daug dėmesio skirsime banko strategijos įgyvendinimui - gerinsime balansą, didinsime kapitalo efektyvumą bei mažinsime finansavimo spragą. Ir toliau laikysimės atrankinės kreditavimo politikos, siūlysime įvairius ir geriausiai tinkančius taupymo ir investavimo sprendimus bei aktyviai dirbsime su klientais, kuriems mūsų bankas yra pagrindinis. Šiais metais ir toliau stiprinsime nuotolinių konsultacijų paslaugas, kurias šiuo metu jau teikiame ir privatiems, ir verslo klientams. Įdiegėme naujų funkcijų mobiliojoje programėlėje, nuolat investuojame į saugumą ir klientams siūlome saugiai naudotis mūsų „Nordea Codes“ programėle vietoje generatoriaus. Lietuvoje įdiegėme naują pokalbių programėlę, kurią netrukus pristatysime ir kitose Baltijos šalyse. Konsultacijos internetu mums labai svarbios, kadangi trečdalis mūsų klientų šią paslaugą renkasi vietoje susitikimų poskyriuose, o 98 proc. klientų šią paslaugą rekomenduoja kitiems“ - sako Inga Skisaker.

Lietuvoje „Nordea“ uždirbo 4,8 mln. eurų

„Nordea“ grupės Lietuvoje pirmojo ketvirčio bendrosios pajamos siekė 11,1 mln. eurų, palyginus su tuo pačiu laikotarpiu pernai, jos ūgtelėjo 1 proc. Dėl didėjančių kasdienės bankininkystės operacijų, grynosios pajamos iš komisinių pirmąjį ketvirtį didėjo 42 proc., lyginant su tuo pačiu ketvirčiu pernai. Pirmąjį ketvirtį „Nordea“ grupė uždirbo 4,8 mln. eurų veiklos pelno - tai 21 proc. mažiau nei atitinkamu laikotarpiu pernai. Mažesnį pelną lėmė ženkliai padidėję kaštai į IT, atitikties, pinigų plovimo prevencijos priemones.

Bendras indėlių portfelis pirmąjį šių metų ketvirtį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai,  augo 31 proc. ir sudarė 1,35 mlrd. eurų. Prie tokio ženklaus didėjimo prisidėjo verslo klientų indėlių portfelio augimas 47 proc. atitinkamu laikotarpiu, tuo tarpu gyventojų indėlių portfelis nekito. Bendras paskolų portfelis atitinkamu laikotarpiu didėjo 9 proc. ir sudarė 2,36 mlrd. eurų, įskaitant 10 proc. verslo ir 7 proc. namų ūkių paskolų augimą.

Pranešime skelbiami valdymo apskaitos duomenys.

Tvarkyk savo finansus lengvai su Luminor!