Tarptautinė reitingų agentūra „Moody’s Ratings“ („Moody’s“) paskelbė atnaujinusi „Luminor“ banko užtikrintų obligacijų reitingą. Šis vertinimas atliktas po to, kai „Moody's“ balandį atnaujino sandorio šalių rizikos („Luminor's Counterpart Risk“) įvertį iki A1 (cr).

Aiškindama savo sprendimą „Moody’s“ atkreipė dėmesį į stiprų „Luminor“ reitingą ir obligacijų užtikrinimo priemonių kokybę.

Palle Nordahl, banko finansų vadovas, sakė:
„Džiaugiamės, kad „Moody’s“ pripažino mūsų Baltijos šalių būsto paskolų portfelio kokybę ir apdairią rizikos valdymo politiką. Mūsų besiplečiantį būsto paskolų verslą Baltijos regione klientai vertina dėl konsultavimo patirties ir proceso spartos."

2024 m. balandžio 30 d. „Moody’s“ padidino „Luminor Bank AS“ ilgalaikių indėlių reitingą nuo A3 iki A2, o ilgalaikių privilegijuotųjų neužtikrintų įsipareigojimų reitingą nuo Baa1 iki A3. Pradinis kredito įvertinimas (BCA) ir koreguotas BCA buvo padidinti nuo Baa3 iki Baa2, privilegijuotųjų neužtikrintų vidutinės trukmės obligacijų programos reitingas padidintas nuo (P)Baa1 iki (P)A3, o trumpalaikių indėlių reitingas buvo padidintas nuo P-2 iki P-1. Tuo pačiu metu banko ilgalaikiai sandorio šalies rizikos reitingas (CRR) ir sandorio šalies rizikos vertinimas (CRA) buvo padidinti iki A1 ir A1(cr), atitinkamai iš A2 ir A2(cr). Trumpalaikiai CRR ir CRA buvo patvirtinti atitinkamai P-1 ir P-1 (cr). Ilgalaikių privilegijuotųjų neužtikrintų įsipareigojimų ir indėlių reitingų perspektyva pakeista iš teigiamos į stabilią.

Tvarkyk savo finansus lengvai su Luminor!