Šis sandoris – pirmoji „Luminor“ banko obligacijų emisija Švedijos kronomis. Ji padės įgyvendinti banko strategiją, sustiprins įsipareigojimų struktūrą bei minimalaus nuosavo kapitalo įsipareigojimų (MREL) bazę.

Palle Nordahl, „Luminor“ banko finansų vadovas:
„Džiaugiamės, kad diversifikavome savo investuotojų gretas, išleisdami pirmąją Švedijos kronomis denominuotą obligacijų emisiją. Šios emisijos sėkmė užtikrina, kad esame pasirengę remti savo klientus – Baltijos šalių gyventojus ir įmones – ir plėtoti savo verslą.“

„Luminor“ bankas išleido naująją emisiją po susitikimų su Skandinavijos investuotojais sulaukęs teigiamų atsiliepimų. Emisija pradėta platinti po didelio susidomėjimo sulaukusio vebinaro investuotojams ir greitai buvo fiksuota emisijos dydį viršijusi paklausa. Paraiškų įsigyti naująsias obligacijas apimtis ir kokybė leido „Luminor“ sumažinti naujųjų vertybinių popierių pelningumą iki apatinės orientacinio intervalo ribos. Švedijos investuotojų paraiškos sudarė pusę visos obligacijų paklausos, didelę paklausos dalį sudarė ir investuotojai iš Jungtinės Karalystės ir Suomijos.

Obligacijų emisija, kuri emitento pasirinkimu gali būti išpirkta vieneri metai iki galutinio termino ir kuriai Moody’s suteikė Baa1 reitingą, yra įtraukta į Airijos vertybinių popierių biržą ir buvo išleista pagal „Luminor“ vidutinės trukmės skolos vertybinių popierių (EMTN) ir padengtųjų obligacijų programą. Sandorio organizatoriai buvo „DNB Markets“ ir „Nordea“.

Tvarkyk savo finansus lengvai su Luminor!