Informuojame, kad SWIFT pradėjo perėjimą prie naujos mokėjimo pranešimų kalbos ir keičia dabar naudojamą MT standartą į ISO 20022 standartą. Šis pokytis turės įtakos įmonėms, kurios gauna arba siunčia sąskaitų išrašus ar ataskaitas. 

Nuo 2025 m. lapkričio SWIFT planuoja nebenaudoti MT standarto. Todėl sąskaitų  išrašai  / ataskaitos bus siunčiami nebe MT94X, bet camt.053 ir camt.052 formatais,  o mokėjimo inicijavimo pranešimai bus siunčiami nebe MT101 formatu, bet pain.001 formatu. Naujojo formato pranešimai bus privalomi visiems SWIFT nariams.  

„ISO 20022 standartas – tai dideli pokyčiai finansiniame sektoriuje, suteiksiantys ir nemažai naudos. ISO 20022 pranešimuose, įskaitant camt.053 / camt.052 formato pranešimus, bus pateikiama struktūruota ir išsami informacija. Dėl to ne tik pagerės duomenų kokybė, bet ir bus galima automatizuoti išrašų apdorojimą klientų IT sistemose. Be to,  į pranešimus bus įmanoma įtraukti papildomą su sandoriais susijusią informaciją (pavyzdžiui, pinigų pervedimo tikslą arba sandorio šalių adresus), kurios senieji SWIFT formatai tinkamai nepalaikydavo",– sako Irina Koluškina, „Luminor" vyresnioji produktų vadovė.  

Daugiau infromacijos apie pokyčius rasite DUK

Jeigu turite daugiau klausimų, kviečiame kreiptis el. paštu cmlt@luminorgroup.com

Tvarkyk savo finansus lengvai su Luminor!