Informacija apie juridinį asmenį, įskaitant asmenis neturinčius juridinio statuso

Šioje skiltyje nurodykite pagrindinę informaciją apie įmonę ir kontaktinius duomenis. Atidžiai patikrinkite, ar duomenys teisingi.

Svarbu! Skiltyje „Sutikimas gauti „Luminor“ informaciją” pažymėkite, ar sutinkate gauti mūsų informaciją. Taip galėsime jums siųsti naujienas ar asmeniškai pritaikytus pasiūlymus. Jei nesutinkate, jūsų kontaktinius duomenis naudosime tik tam, kad užtikrintume paslaugų kokybę ir įgyvendintume Lietuvos Respublikos įstatymus.

Informacija apie įmonės vadovą

Nurodykite, kas šiuo metu eina vadovo pareigas įmonėje, ir pateikite informaciją apie jį. Patikrinkite, ar informacija yra teisinga. Pasikeitus vadovui, informuokite mus telefonu +370 5 239 3444 arba atvykite į artimiausią klientų konsultavimo centrą ir atnaujinkite informaciją.

Informacija apie veiklą

Įmonės veiklos srities kodas

Šioje skiltyje prašome nurodyti įmonės veiklos srities kodą pagal Ekonominės veiklos rūšių klasifikatorių (EVRK). Informaciją apie savo įmonės veiklos kodą galite rasti Oficialiosios statistikos portalo ūkio subjektų ekonominės veiklos rūšių ir institucinių sektorių paieškoje.

Ar įmonė teikia finansines paslaugas?

Prašome nurodyti, ar jūsų įmonė teikia finansines paslaugas, ir kokias paslaugas konkrečiai. Kas yra laikoma finansinėmis paslaugomis, galite rasti čia.

GIIN kodas – tai pasaulinis tarpininko identifikavimo numeris, kurį JAV Mokesčių tarnyba suteikia tam tikroms finansų įstaigoms.

Ar įmonės veikla susijusi su mokėjimo įstaigomis, elektroniniais pinigais ar virtualiosiomis valiutomis?

  • Mokėjimo įstaiga – licencijuotas juridinis asmuo, teikiantis mokėjimo paslaugas (vykdo pinigų perlaidas, mokėjimo operacijas, grynųjų pinigų įmokėjimo ar išėmimo paslaugas, tiesioginio debeto ar kredito pervedimus ir pan.), ar kitas glaudžiai su šiomis paslaugomis susijusias papildomas paslaugas, pavyzdžiui, valiutos keitimo.
  • Elektroninių pinigų įstaiga – licencijuotas juridinis asmuo, turintis teisę leisti elektroninius pinigus. Elektroniniai pinigai – tai elektroninių pinigų įstaigos į apyvartą išleista iš anksto apmokėta piniginė vertė, laikoma elektroninėse laikmenose, kuri gali būti panaudota mokėjimo tikslais. Elektroninių pinigų įstaiga taip pat gali vykdyti pinigų perlaidas, mokėjimo operacijas, grynųjų pinigų įmokėjimo ir išėmimo paslaugas, tiesioginio debeto ir kredito pervedimus ir pan.
  • Juridinis asmuo, kurio veikla susijusi su virtualiomis valiutomis – juridinis asmuo, vykdantis virtualiųjų valiutų keityklos operatoriaus veiklą, depozitinių virtualiųjų valiutų piniginių operatoriaus veiklą, taip pat teikiantis kitas paslaugas, susijusias su virtualiosiomis valiutomis.

Pasyvios pajamos (palūkanos, dividendai, honorarai ir pan.)

Prašome nurodyti, kokią procentinę dalį jūsų pajamų sudaro pasyviosios pajamos. Pasyviosios pajamos gali būti, pavyzdžiui, dividendai ar palūkanos. Prie pasyviųjų pajamų gali būti priskiriamas nuomos mokestis ir autoriniai atlyginimai, jei įmonė neturi darbuotojų. Be to, tai gali būti anuitetai (dažnai susiję su gyvybės draudimu), kapitalo prieaugis, pelnas iš turto ar nuosavybės, kuri gali kurti pasyviąsias pajamas, pardavimo pajamas, tam tikra draudimo grąža ar mokėjimas, grąžinimas.

Finansinės operacijos

Planuojamų gauti mokėjimų šaltiniai

Šios informacijos prašome norėdami suprasti jūsų veiklą, piniginių operacijų pobūdį ir prognozuoti finansinę elgseną ateityje. Taip galime nustatyti, kokios operacijos yra jums būdingos, o kokios – ne, ir taip užkirsti kelią galimiems finansiniams nusikaltimams ir apsaugoti jūsų lėšas. Prašome kuo tiksliau ir konkrečiau nurodyti planuojamų gauti mokėjimų šaltinius ir iš kur įmonė planuoja gauti lėšas į savo sąskaitą. Tai gali būti pajamos iš pirkėjų, įmonės savininkų ir kt..

Sąskaitos kituose bankuose

Prašome nurodyti, ar turite sąskaitų kitose finansinėse institucijose, iš kurių galėtumėte daryti pervedimus į „Luminor“. Taip galėsime nustatyti, kokios operacijos yra jums būdingos, o kokios nėra.

Grynųjų pinigų operacijos

Mums svarbu žinoti, ar planuojate atlikti grynųjų pinigų įnešimo ir išėmimo operacijas, kad galėtume suprasti, ar šios operacijos atitinka jūsų numatytą veiklą. Atidžiai patikrinkite, ar informacija teisinga, o jei pasikeistų jūsų veiklos pobūdžiui – būtinai ją atnaujinkite. Pastebėję neatitikimų, galime užduoti papildomų klausimų ir (ar) paprašyti atnaujinti Kliento anketos duomenis.

Praėjusių metų įmonės mėnesio apyvarta

Šios informacijos prašome norėdami suprasti jūsų veiklą, piniginių operacijų pobūdį ir prognozuoti finansinę elgseną ateityje. Taip galime nustatyti, kokios operacijos yra jums būdingos, o kokios – ne, ir užkirsti kelią galimiems finansiniams nusikaltimams ir apsaugoti jūsų lėšas.

Reguliari numatoma apyvarta per mėnesį

Numatoma apyvarta per mėnesį yra tokia apyvarta, kurią planuojate vykdyti banko sąskaitoje kas mėnesį. Suprantame, kad ji gali būti nereguliari, todėl prašome nurodyti numatomą apyvartą mūsų banke. Jei ji smarkiai skirtųsi nuo faktinės, galime užduoti papildomų klausimų ir (ar) paprašyti atnaujinti Kliento anketos duomenis. Duomenys apie gautas pajamas mums padeda geriau suprasti klientų lėšų kilmę ir nustatyti, ar atliekamos finansinės operacijos atitinka jų gaunamas pajamas. Taip galime geriau pažinti savo klientus ir lengviau užtikrinti jų lėšų saugumą. Norime pabrėžti, kad šios informacijos rinkimas nesusijęs su jums nustatytais operacijų limitais.

Pagrindiniai verslo partneriai

Pagrindiniais verslo partneriais laikome tokius verslo partnerius, kuriems planuojate daryti pavedimus, arba iš kurių planuojate gauti pavedimus. Paprastai tai būna paslaugų, produktų tiekėjai arba pardavėjai. Ši informacija mums padeda suprasti, kokios operacijos yra jums būdingos, o kokios – ne, ir užkirsti kelią galimiems finansiniams nusikaltimams ir apsaugoti jūsų lėšas.

Akcininkai ir naudos gavėjai

Akcininkai (pagrindiniai savininkai)

Informacija apie akcininkus (savininkus) reikalinga tam, kad kuo geriau suprastume jūsų įmonės nuosavybės ir valdymo struktūrą, finansines operacijas bei jų ekonominį pagrindą.

Prašome pateikti informaciją apie jūsų nuosavybės ir valdymo struktūroje esančius fizinius ir (ar) juridinius asmenis (akcininkus), kurie turi daugiau nei 25 proc. akcijų (kapitalo, turto ar kt.) ar balsavimo teisių. Jei tokių fizinių ir (ar) juridinių asmenų nėra (nė vienas iš jų neturi arba nekontroliuoja daugiau kaip 25 proc. akcijų ar balsavimo teisių), nurodykite pagrindinius akcininkus, turinčius daugiausiai akcijų.

Naudos gavėjai

Juridinio asmens naudos gavėjais gali būti laikomi:

  • Tiesioginis savininkas – fizinis asmuo, kuris tiesiogiai, turėdamas didesnę kaip 25 proc. akcijų ir (arba) balsų dalį juridiniame asmenyje, jį kontroliuoja.
  • Netiesioginis savininkas – fizinis asmuo, kuris kontroliuoja juridinio asmens 1) dalyvį (‑ius) juridinį (‑ius) asmenį (‑is); 2), kuris turi didesnę kaip 25 proc. akcijų ar (ir) balsų dalį juridiniame asmenyje, ir tokiu būdu netiesiogiai kontroliuoja juridinį asmenį.
  • Fizinis asmuo, kuris kitais būdais kontroliuoja juridinį asmenį, pavyzdžiui, turi teisę paskirti ar atšaukti juridinio asmens vadovą, priimti strateginio pobūdžio sprendimus.
  • Jeigu tokių asmenų nėra, naudos gavėju laikomas fizinis asmuo, kuris kitomis teisėmis kontroliuoja juridinį asmenį, pavyzdžiui, yra jo vadovas, valdybos ar kito kolegialaus valdymo organo pirmininkas, narys ar vyresniojo vadovo pareigas einantis fizinis asmuo, ir kuris užima pakankamai aukštas pareigas priimti sprendimus juridinio asmens vardu.

Informacija apie kliento ryšius su politiškai pažeidžiamais (paveikiamais) asmenimis

Ar įmonės vadovui, naudos gavėjui, akcininkams, jų artimiesiems šeimos nariams* ar artimiems pagalbininkams** šiuo metu yra arba praeityje buvo patikėtos svarbios viešosios pareigos?

Politiškai pažeidžiamas (paveikiamas) asmuo yra fizinis asmuo, kuriam šiuo metu yra arba ne anksčiau nei prieš 12 mėnesių buvo patikėtos svarbios viešosios pareigos, jo artimieji šeimos nariai arba artimi pagalbininkai. Svarbios viešosios pareigos:

  • Valstybės vadovas, vyriausybės vadovas, ministras, viceministras arba ministro pavaduotojas, valstybės sekretorius, parlamento, vyriausybės arba ministerijos kancleris.
  • Parlamento narys.
  • Aukščiausiųjų teismų, konstitucinių teismų ar kitų aukščiausiųjų teisminių institucijų, kurių sprendimai negali būti skundžiami, narys.
  • Savivaldybės meras, savivaldybės administracijos direktorius.
  • Aukščiausiosios valstybių audito ir kontrolės institucijos valdymo organo narys ar centrinio banko valdybos pirmininkas, jo pavaduotojas ar valdybos narys.
  • Ambasadorius, laikinasis reikalų patikėtinis, Lietuvos kariuomenės vadas, kariuomenės pajėgų ir junginių vadai, Gynybos štabo viršininkas ar užsienio valstybių aukšto rango ginkluotųjų pajėgų karininkas.
  • Valstybės įmonės, akcinės bendrovės, uždarosios akcinės bendrovės, kurių akcijos ar dalis akcijų, suteikiančių daugiau nei ½ visų balsų šių bendrovių visuotiniame akcininkų susirinkime, priklauso valstybei nuosavybės teise, valdymo ar priežiūros organo narys.
  • Savivaldybės įmonės, akcinės bendrovės, uždarosios akcinės bendrovės, kurių akcijos ar dalis akcijų, suteikiančių daugiau kaip ½ visų balsų šių bendrovių visuotiniame akcininkų susirinkime, priklauso savivaldybei nuosavybės teise ir kurios laikomos didelėmis įmonėmis pagal Lietuvos Respublikos įmonių finansinės atskaitomybės įstatymą, valdymo ar priežiūros organo narys.
  • Tarptautinės tarpvyriausybinės organizacijos vadovas, jo pavaduotojas, valdymo ar priežiūros organo narys.
  • Politinės partijos vadovas, jo pavaduotojas, valdymo organo narys.
Svarbu! Politiškai pažeidžiamu asmeniu nėra laikomas tas asmuo, kuris, vykstant Seimo, prezidento ar savivaldos rinkimams, išreiškia savo nuomonę balsuodamas.

Informaciją apie politiškai pažeidžiamus (paveikiamus) asmenis renkame įgyvendindami Lietuvos Respublikos pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos įstatymą.


*Sutuoktinis, asmuo, su kuriuo registruota partnerystė (toliau – sugyventinis), tėvai, broliai, seserys, vaikai ir vaikų sutuoktiniai, vaikų sugyventiniai, sutuoktinio ar sugyventinio tėvai.
** Asmuo, su kuriuo turite bendrą verslą ar palaikote kitus dalykinius ar verslo santykius.