Informacija apie klientą ir kontaktiniai duomenys

Šioje skiltyje peržiūrėkite pagrindinę informacija apie save (vardą, pavardę, asmens kodą, pilietybės šalį, gimimo datą ir gimimo šalį) ir nurodykite savo kontaktinius duomenis (telefono numerį, el. paštą ir korespondencijos adresą). Atidžiai patikrinkite, ar duomenys teisingi.

Jei pasikeitė jūsų vardas, pavardė, asmens kodas ar pilietybė, paskambinkite mums telefonu +370 5 239 3444 arba atvykite į artimiausią klientų konsultavimo centrą, ir mes padėsime duomenis atnaujinti. Prašome su savimi turėti asmens dokumentą.

Svarbu! Skiltyje „Sutikimas gauti „Luminor” informaciją” pažymėkite, ar sutinkate gauti mūsų informaciją. Taip galėsime jums siųsti naujienas ar asmeniškai pritaikytus pasiūlymus. Jei nesutinkate, jūsų kontaktinius duomenis naudosime tik tam, kad užtikrintume paslaugų kokybę ir įgyvendintume Lietuvos Respublikos įstatymus.

Rezidavimo adresas mokesčių tikslais

Rezidavimo vieta mokesčių tikslais laikoma valstybė, kurioje asmuo įregistruotas pajamų mokesčio mokėtoju (t. y. jam suteiktas mokesčio mokėtojo identifikacinis numeris MMIN). Prašome nurodyti savo rezidavimo adresą (-us) mokesčių tikslais ir toje valstybėje išduotą mokesčių mokėtojo kodą (Lietuvoje tai yra asmens kodas). Atkreipiame dėmesį, kad kodas turi atitikti nurodytos valstybės išduodamų kodų struktūrą. Daugiau informacijos apie kiekvienos valstybės mokesčių mokėjimo taisykles rasite čia.

Nustatę, kad mokesčių mokėtojo kodas (arba asmens kodas) gali būti neteisingas, galime paprašyti pateikti jį patvirtinančius dokumentus. Pastebėję, kad prie adresų nurodyta kita valstybė nei prie rezidavimo adreso, ar identifikavę bet kokį kitą ryšį su kita valstybe, galime paprašyti pateikti dokumentus, pagrindžiančius nurodytą informaciją, arba paaiškinti, koks ryšys jus su ja sieja.

Patvirtinu, kad nesu pajamų mokesčių mokėtojas kitose valstybėse, nei esu nurodęs aukščiau

Pažymėdami jūs patvirtinate, kad nurodėte visas valstybes, kuriose esate laikomas mokesčių mokėtoju. Jeigu to nepadarėte, pateikite trūkstamą informaciją.

Ar jūs arba jūsų artimieji šeimos nariai*, ar artimi pagalbininkai** – esate politiškai pažeidžiami (paveikiami) asmenys <...>?

Ar jūs arba jūsų artimieji šeimos nariai*, ar artimi pagalbininkai** – esate politiškai pažeidžiami (paveikiami) asmenys, kuriems yra arba buvo patikėtos svarbios viešosios pareigos Lietuvos Respublikoje, Europos Sąjungoje, tarptautinėse ar užsienio valstybių institucijose?

Politiškai pažeidžiamas (paveikiamas) asmuo yra fizinis asmuo, kuriam šiuo metu arba ne anksčiau kaip prieš 12 mėnesių buvo patikėtos svarbios viešosios pareigos, jo artimieji šeimos nariai arba artimi pagalbininkai. Svarbios viešosios pareigos:

  • Valstybės vadovas, vyriausybės vadovas, ministras, viceministras arba ministro pavaduotojas, valstybės sekretorius, parlamento, vyriausybės arba ministerijos kancleris.
  • Parlamento narys.
  • Aukščiausiųjų teismų, konstitucinių teismų ar kitų aukščiausiųjų teisminių institucijų, kurių sprendimai negali būti skundžiami, narys.
  • Savivaldybės meras, savivaldybės administracijos direktorius.
  • Aukščiausiosios valstybių audito ir kontrolės institucijos valdymo organo narys ar centrinio banko valdybos pirmininkas, jo pavaduotojas ar valdybos narys.
  • Ambasadorius, laikinasis reikalų patikėtinis, Lietuvos kariuomenės vadas, kariuomenės pajėgų ir junginių vadai, Gynybos štabo viršininkas ar užsienio valstybių aukšto rango ginkluotųjų pajėgų karininkas.
  • Valstybės įmonės, akcinės bendrovės, uždarosios akcinės bendrovės, kurių akcijos ar dalis akcijų, suteikiančių daugiau nei ½ visų balsų šių bendrovių visuotiniame akcininkų susirinkime, priklauso valstybei nuosavybės teise, valdymo ar priežiūros organo narys.
  • Savivaldybės įmonės, akcinės bendrovės, uždarosios akcinės bendrovės, kurių akcijos ar dalis akcijų, suteikiančių daugiau kaip ½ visų balsų šių bendrovių visuotiniame akcininkų susirinkime, priklauso savivaldybei nuosavybės teise, ir kurios laikomos didelėmis įmonėmis pagal Lietuvos Respublikos įmonių finansinės atskaitomybės įstatymą, valdymo ar priežiūros organo narys.
  • Tarptautinės tarpvyriausybinės organizacijos vadovas, jo pavaduotojas, valdymo ar priežiūros organo narys.
  • Politinės partijos vadovas, jo pavaduotojas, valdymo organo narys.​
Svarbu! Politiškai pažeidžiamu asmeniu nėra laikomas tas asmuo, kuris, vykstant Seimo, prezidento ar savivaldos rinkimams, išreiškia savo nuomonę balsuodamas.

Informaciją apie politiškai pažeidžiamus (paveikiamus) asmenis renkame įgyvendindami Lietuvos Respublikos pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos įstatymą.


* Sutuoktinis, asmuo, su kuriuo registruota partnerystė (toliau – sugyventinis), tėvai, broliai, seserys, vaikai ir vaikų sutuoktiniai, vaikų sugyventiniai, sutuoktinio ar sugyventinio tėvai.
** Asmuo, su kuriuo turite bendrą verslą ar palaikote kitus dalykinius santykius.

Informacija apie veiklą ir pajamų šaltinius

Šioje skiltyje pateikite informaciją apie savo veiklą ir pajamų šaltinį (galite pasirinkti kelis variantus). Būtinai nurodykite visus pajamų šaltinius ir tą darbovietę, kurioje šiuo metu aktyviai vykdote veiklą.

Svarbu! Pasikeitus darbovietei, atnaujinkite duomenis ir patikrinkite, ar teisingai nurodėte rezidavimo adresą mokesčių tikslais.

Ar dalyvaujate įmonių valdyme?

Ar turite akcijų, turto arba balsavimo teisę įmonėje?

Šis klausimas yra susijęs su jūsų dalyvavimu įmonių valdyme. Prašome nurodyti, ar turite įmonės akcijų (nuosavybės teisių, balsų, pajų), ar esate įmonės naudos gavėjas ir (ar) gaunate pelną. Ši informacija mums reikalinga, kad geriau suprastume į jūsų banko sąskaitą planuojamas gauti lėšas ir šių lėšų šaltinius.

Pagrindinis lėšų šaltinis ir vidutinės planuojamos mėnesio įplaukos banko sąskaitose

Prašome nurodyti pagrindinius pajamų šaltinius ir vidutinę planuojamų įplaukų į banko sąskaitas sumą.

Šios informacijos prašome norėdami suprasti jūsų veiklą, piniginių operacijų pobūdį ir prognozuoti finansinę elgseną ateityje. Taip galime nustatyti, kokios operacijos yra jums būdingos, o kokios – ne, ir užkirsti kelią galimiems finansiniams nusikaltimams ir apsaugoti jūsų lėšas. Jei planuota apyvarta smarkiai skiriasi nuo faktinės, galime užduoti papildomų klausimų ir paprašyti atnaujinti Kliento anketos duomenis. Norime pabrėžti, kad šios informacijos rinkimas nesusijęs su jums nustatytais operacijų limitais.

Patvirtinu, kad esu piniginių lėšų banko sąskaitose tikrasis savininkas

Jei nesate piniginių lėšų banko sąskaitose tikrasis savininkas, su jumis atskirai susisieks banko darbuotojas ir patikslins informaciją.