Birželio 8 d. „Luminor“ surengė trečiąjį internetinį seminarą klimato kaitos tema, šįkart skirtą Europos Sąjungos (ES) Taksonomijos reglamentui. Seminare buvo aptarti įmonėms svarbūs Taksonomijos reglamento aspektai – tvarios ekonominės veiklos vertinimas ir ataskaitų apie ją teikimas, kriterijai, pagal kuriuos nustatoma, ar ekonominė veikla yra tvari, ir pareiga teikti informaciją.

„Mes norime padėti klientams, siekiantiems neutralizuoti savo veiklos poveikį klimatui ir pereiti prie žaliosios ekonomikos, todėl rudenį planuojame aptarti dar tris temas, – tardama įžanginį žodį sakė „Luminor“ Tvarumo skyriaus vadovė Kadri Vunder. –  Jau dabar akivaizdu, kad taksonomija taps žaliuoju standartu, suteiksiančiu įmonėms galimybę pasinaudoti kapitalo rinkų finansavimu.“ 

„ES tvaraus finansavimo paketas skirtas Europos žaliajam kursui įgyvendinti, nukreipiant investicijas į tvarius projektus bei ekonominę veiklą. Paketą, be kita ko, sudaro Taksonomijos reglamentas, kuriuo nustatomi moksliniais įrodymais pagrįsti kriterijai, skirti ekonominės veiklos tvarumui vertinti. Taigi remiantis taksonomine klasifikacija, sudaromas vadinamasis žaliojo pirkimo sąrašas, kuriuo investuotojai gali naudotis investuodami į didelį teigiamą poveikį klimatui ir aplinkai darančią ekonominę veiklą,“ – teigė ESG (angl. Environmental, Social and Governance) srities ir su ja susijusių teisės aktų ekspertė Els Heile.

„ES Taksonomijos reglamentas padeda kovoti su ekologiniu manipuliavimu (angl. greenwashing) ir suteikia investuotojams aiškumo. Be to, Reglamentu nustatoma finansų rinkos dalyvių ir didelių biržinių bendrovių pareiga teikti ataskaitas. Netrukus bus išplėsta Įmonių informacijos apie tvarumą teikimo direktyvos taikymo sritis, – pridūrė Els Heile. – Svarbu suprasti, kad informacijos teikimas nėra tik finansų specialistų grupių užduotis. Kadangi atitikties taksonomijos kriterijams užtikrinimas yra ir techninio pobūdžio užduotis, turėtų dalyvauti ir techninių specialistų grupės.“ 

Jei domina daugiau informacijos, seminaro vaizdo įrašą ir prezentaciją rasite specialiame „Luminor“ banko interneto svetainės puslapyje anglų kalba. Ten taip pat rasite ankstesnių seminarų įrašus bei informaciją apie būsimus seminarus. Spustelėkite mygtuką „Choose seminars“, užsiregistruokite į rudenį vyksiančius renginius ir gaukite išankstinį priminimą elektroniniu paštu.

Tvarkyk savo finansus lengvai su Luminor!