Nuo spalio mėnesio „Luminor“ banke atlikti pavedimai JAV doleriais vykdomi per „Citi“, vieną didžiausių JAV bankų, kuris tapo pavedimų šia valiuta banku korespondentu.

„Luminor“ vadovas Erkki Raasuke teigia, kad vienas iš „Luminor“ tikslų yra sukurti nepriklausomą bankų korespondentų tinklą ir mokėjimų infrastruktūrą. „Labai vertinu, kad „Citi“, vienas iš pirmaujančių pasaulyje kliringo bankų atsiskaitant JAV doleriais, tampa mūsų partneriu bei platforma klientų pavedimams į užsienį“, – sako E. Raasuke.
 
„Citi“, trečioji pagal dydį JAV bankininkystės grupė, tapo pasauline „Luminor“ partnere keliose srityse. „Luminor“ su „Citi“ bendradarbiaus tiesiogiai kaip su banku korespondentu JAV dolerių „nostro“ sąskaitai, be to „Citi“ atidarė „Luminor“ bankui „nostro“ sąskaitas ir kitomis pagrindinėmis valiutomis. „Luminor“ jau nuo spalio pradžios pradėjo nukreipti mokėjimus JAV doleriais per naujojo partnerio platformas.
 
„Luminor“ planuoja visus tarptautinių pavedimų srautus, kuriuos šiuo metu aptarnauja DNB Bank ASA (DNB) ir „Nordea“, į naujų partnerių platformas perkelti iki 2019 m. pabaigos. Apie mokėjimo rekvizitų pasikeitimus klientai bus informuojami artėjant pokyčiams. DNB ir „Nordea“ išliks bankais korespondentais Šiaurės šalių valiutoms.

„Luminor“ yra trečias pagal dydį finansinių paslaugų teikėjas Baltijos šalių bankininkystės rinkoje, turintis 16,4% indėlių ir 20,2% paskolų rinkos dalis, 2500 banko darbuotojų aptarnauja per milijoną klientų. 1 lygio kapitalo pakankamumo (CET1) koeficientas yra 18%, o akcininkų kapitalassudaro 1,6 mlrd. Eur. Reitingų agentūra „Moody's“ „Luminor“ ilgalaikiams indėliams yra suteikusi Baa1 reitingą su stabilia perspektyva.

Tvarkyk savo finansus lengvai su Luminor!