Luminor toliau įgyvendina Atviros Bankininkystės strategiją, kurios tikslas – atverti plėtotojams banko teikiamų finansinių paslaugų duomenis

Rugsėjo 14 d. Luminor atvėrė savo platformą kitoms licencijuotoms įstaigoms per banko Atviros bankininkystės sprendimą. Šią dieną įsigaliojo PSD2 (angl. Payment Services Directive 2) reguliavimas, kurio tikslas – atverti finansines paslaugas nepriklausomiems vystytojams  ir paspartinti inovacijas finansų  sektoriuje.

„Viena iš Luminor strategijos pagrindinių atramų – tapti finansinių ir nefinansinių paslaugų ekosistemų integruotoju ir teikti patrauklius sprendimus mūsų klientams. Manome, kad per partnerystes su įvairių sprendimų vystytojais mes galime suteikti pridėtinę vertę savo vartotojams. Šį mėnesį mes žengiame pirmąjį žingsnį šia linkme, aktyvuodami tarpinį „Fallback“ sprendimą, kuris leis sprendimų vystytojams kurti inovatyvius sprendimus, naudojant banko klientų sąskaitų ir mokėjimų inicijavimo paslaugų sąsajas“, – sakė Jevgenijus Kazanins, „Luminor“ Kasdieninių paslaugų departamento vadovas.

Kiti mokėjimų paslaugos teikėjai (pvz., bankai ar kitos registruotos bei licencijuotos institucijos) jau gali integruoti savo skaitmeniniuose sprendimuose Luminor turimus duomenis ir suteikti klientams galimybę savo paltformose matyti Luminor esančių sąskaitų informaciją ar sudaryti galimybę vykdyti pervedimus. Paslauga  yra teikiama tik tuomet, jeigu klientas išreiškia pageidavimą ją gauti – pats Luminor klientas turėtų aktyvuoti tokią funkciją kito tiekėjo mobiliojoje aplikacijoje arba interneto banke, o taip pat patvirtinti bet kokius pervedimus.

Tik tuomet, kai klientas išreikš savo norą tokią paslaugą gauti iš kito mokėjimų paslaugos teikėjo, Luminor pasidalins savo turimais duomenimis su kitu paslaugos teikėju. Tokiu atveju Luminor perduos kliento duomenis kitam paslaugos tiekėjui, kuris taps duomenų valdytoju su atitinkamomis duomenų tvarkymo atsakomybėmis, numatytomis duomenų apsaugos teisės aktuose. Tokiu atveju, tik pats vartotojas gali nutraukti tokios paslaugos teikimą, išreiškęs atitinkamą norą tam paslaugos tiekėjui, kuriam buvo perduoti Luminor duomenys.

„Kitu žingsniu mes ketiname pristatyti visavertį atviros bankininkystės paketą, sukurtą laikantis Berlyno grupės standartų – tai Europos finansinių institucijų priimtas standartų rinkinys. Tai suteiks dar daugiau galimybių plėtotojams, sukurs daugiau galimybių išplėsti Luminor paslaugas ir reikšmingai sustiprinti paslaugų stabilumą“, – pažymėjo J. Kazanins.

Norėdami sužinoti daugiau apie Luminor tarpinį sprendimą ir aktyvuojamas atvirosios bankininkystės (API) sąsajas, plėtotojai kviečiami apsilankyti Luminor vystytojų portale: developer.luminoropenbanking.com

Šiame portale mes siūlome išbandyti šiuo metu veikiančias sąsajas testavimo aplinkose („smėlio dėžės – Sandbox“ aplinkoje): suteikiama galimybė susipažinti su planuojamų aktyvuoti API sąsajų techninėmis sąlygomis, taip pat pateikiama detali informacija, kaip naudotis tarpiniu sprendimu.
 

Tvarkyk savo finansus lengvai su Luminor!