„Luminor“ bankas skelbia 2019 m. antrojo ketvirčio audituotus rezultatus, kurie rodo sėkmingai vykstančią banko transformaciją.

2019 m. antrąjį ketvirtį paskolų ir indėlių santykiui pasiekus 142,7 proc. (prieš metus 117,1 proc.), ir toliau gerėjo „Luminor“ galimybės skolinti. Indėlių portfelis antrąjį ketvirtį buvo 1 mlrd. EUR didesnis nei metais anksčiau. Banko neveiksnių paskolų dalis antrąjį ketvirtį sudarė 4,3 proc., palyginti su 6,1 proc. prieš metus.
„Luminor“ antrąjį ketvirtį uždirbo 6,7 mln. EUR grynojo pelno. Pelno sumažėjimas buvo planuotas dėl banko patiriamų sąnaudų transformacijos metu. 
 
„Luminor“ banko vadovas Erkki Raasuke teigia, kad 2019 m. antrąjį ketvirtį „Luminor“ beveik užbaigė naujojo veiklos modelio įgyvendinimą. „Supaprastinę savo struktūrą ir sprendimų priėmimo procesą, konsoliduodami savo IT ir sustiprindami kontrolę, mes tapome efektyvesne organizacija. Malonu pastebėti, kad pokyčiai vyksta pagal numatytą grafiką“, – pabrėžia E. Raasuke.
 
„Džiaugiamės, kad auga mūsų klientas pasitikėjimas mūsų teikiamomis paslaugomis – indėlių portfelis Lietuvoje palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu išaugo 25 proc., - rezultatus komentuoja Andrius Načajus, „Luminor“ banko Lietuvos skyriaus vadovas. - Privačių klientų indėlių palyginti su 2018 m. antrojo ketvirčio pabaiga pritraukėme 16 proc. daugiau, verslo indėlių apimtys augo 22 proc. Matome, kad tiek privatiems, tiek verslo klientams mūsų indėlių pasiūlymas atrodo patrauklus. Paskolų portfelis Lietuvoje šiek tiek laipsniškai mažėja, nes dedam daug pastangų siekdami jį subalansuoti. Noriu atkreipti dėmesį, kad perdėliojus paskolų portfelio sudėtį, atsiranda erdvės naujai finansuojamiems projektams, tad tikrai esame atviri verslo poreikiams ir siekiame dalyvauti įvairaus mąsto finansavimo projektuose“.
 
„Luminor“ antrąjį ketvirtį plėtė investuotojų bazę, birželio mėnesį išplatindamas antrąją 300 mln. EUR neužtikrintos skolos tipo (angl. senior unsecured) obligacijų emisiją. Emisija sulaukė didelės paklausos iš 75 privačių investuotojų Europoje. Investuotojų pavedimai viršijo 600 mln. EUR. Daugiau nei 80 proc. investuotojų pavedimus atliko ne iš sąskaitų Baltijos šalyse.
 
Aukštas investuotojų susidomėjimas rodo stiprias banko finansines pozicijas, taip pat, kad „Luminor“ kaip kredito institucija yra solidus ir patrauklus investavimo objektas Europos investuotojams.
 
„Luminor“ yra trečias pagal dydį finansinių paslaugų teikėjas Baltijos šalių bankininkystės rinkoje, turintis 16,4 proc. indėlių ir 20,2 proc. paskolų rinkos dalis. 2560 banko darbuotojų aptarnauja per milijoną klientų. 1 lygio kapitalo pakankamumo (CET1) koeficientas yra 18% ir sudaro 1,6 mlrd. EUR. Reitingų agentūra „Moody's“ „Luminor“ ilgalaikiams indėliams yra suteikusi Baa1 reitingą su stabilia perspektyva. 2018 m. spalį „Luminor“ išleido trejų metų trukmės obligacijų emisiją, kuri kotiruojama Airijos vertybinių popierių biržoje.

Audituotą antrojo 2019 metų ketvirčio „Luminor“ finansinę ataskaitą galite rasti čia.
 

Tvarkyk savo finansus lengvai su Luminor!