Šiandien „Luminor Bank AS“ paskelbė pirmojo 2019 metų ketvirčio finansinę ataskaitą, kuri atspindi teigiamas tendencijas – banko finansiniai rezultatai gerėjo.

Per pirmąjį metų ketvirtį „Luminor“ uždirbo 26,4 mln. eurų pelno. Šis rezultatas pasiektas nepaisant tebesitęsiančios organizacinės pertvarkos ir 17 mln. eurų siekusių papildomų sąnaudų IT ir organizacijai.

Visų klientų segmentų indėlių suma per šį laikotarpį padidėjo daugiau nei 1 milijardu eurų, palyginti su tuo pačiu 2018 metų laikotarpiu. Pagerėjo paskolų ir indėlių santykis – pasibaigus ketvirčiui jis sudarė 120,1 proc.

„Baltijos šalių ekonomikos šiuo metu yra geros būklės ir „Luminor“ išnaudoja visas tokios aplinkos siūlomas galimybes. Mes siekiame tapti geriausiu klientų finansiniu partneriu Baltijos šalyse ir man džiugu konstatuoti, kad šis procesas vyksta sėkmingai“, - pažymėjo „Luminor“ vadovas Erkkis Raasuke.

Tai yra pirmasis kartas, kai „Luminor“ skelbia savo ketvirčio finansinę ataskaitą kaip vieningas Baltijos šalių bankas – teisiniai “Luminor” bankų susijungimo procesai buvo užbaigti šių metų pradžioje. „Luminor“ yra Estijoje registruotas bankas, turintis padalinius Lietuvoje ir Latvijoje.

Neaudituotą pirmojo 2019 metų ketvirčio „Luminor“ finansinę ataskaitą galite rasti čia.

Apie „Luminor“: „Luminor“ yra trečias didžiausias finansinių paslaugų teikėjas Baltijos šalių bankininkystės rinkoje, turintis 17 proc. indėlių ir 21 proc. paskolų rinkos dalis, aptarnauja per milijoną klientų. Paslaugas beveik 1 mln. banko klientų teikia apie 2700 Luminor profesionalų. 1 lygio kapitalo pakankamumo (CET1) koeficientas yra 20% ir sudaro 1,8 mlrd. Eur. Reitingų agentūra „Moody's“ „Luminor“ ilgalaikiams indėliams yra suteikusi Baa1 reitingą su stabilia perspektyva. 2018 m. spalį „Luminor“ išleido trejų metų trukmės obligacijų emisiją, kuri kotiruojama Airijos vertybinių popierių biržoje.

Tvarkyk savo finansus lengvai su Luminor!