Kaip atnaujinti slaptažodį arba atstatyti savo prisijungimo duomenis?

Tai padaryti galite paprasčiausiai per mūsų visą parą veikiantį Klientų aptarnavimo centrą telefonu +370 5 239 3444 arba laisvos formos laišku per interneto banką.

Ar galima prekiauti NASDAQ OMX Baltic akcijų biržoje?

Ne. Prekiauti NASDAQ OMX Baltic akcijų biržoje galite prisijungę prie interneto banke.

Kurią valiutą pasirinkti kaip Luminor Trade pagrindinės sąskaitos valiutą?

Rekomenduojame pasirinkti valiutą, kuria planaujuota aktyviausiai prekiauti. Jei planuojate prekiauti Europos biržose, tai labiausiai tinkama pagrindinė valiuta bus EUR. Jei planuojate aktyviausiai prekiauti JAV biržose, tai tinkamiausia valiuta bus USD.

Ar galiu prekiauti EUR instrumentais iš savo USD sąskaitos?

Taip, galite. Tačiau atkreipkite dėmesį, kad prekiaujant instrumentais kita valiuta nei jūsų sąskaitos valiuta, atliekama automatinė valiutos konversija su 0.5% komisiniu.

Kodėl matau vėluojančias akcijų kainas?

Akcijų, ateities sandorių ir CFD kainos vėluoja 15-20 min, nes tokiu atveju jos yra nemokamos. Norėdami matyti kainas realiu laiku, turite užsiprenumeruoti šiuos duomenis iš atitinkamos biržos. Tai galioja akcijoms, ETF/ETC, ateities sandoriams, akcijų CFD, ETF/ETC CFD ir terminuotiems CFD.

Kainas realiu laiku iš biržų galima užsiprenumeruoti platformoje, naudojant įrankį "Subscriptions". Šiame įrankyje jūs matysite visų akcijų ir ateities sandorių biržų sąrašą bei mėnesio mokestį už prenumeratą. Išsirinkite pageidaujamą. Prenumeratą galima užsakyti ir jos atsisakyti bet kuriuo metu (Subscibe/Unsubscribe).

Ar įmanoma patirti nuostolius didesnius nei mano depozitas?

Taip, teoriškai tai įmanoma. Pavyzdžiui:

Sakykime jūs turite 1000 USD, kurį panaudojate nsuipirkti 50 IBM akcijų CFD už 200 USD per akcijų CFD. Kadangi IBM CFD svertas yra 1:10, mūsų maržos panaudojimas bus 100% (1000 USD (maržos reikalavimas)/1000 USD (faktinė portfelio vertė) = 100%).

Atkreipkite dėmesį, kad maržos reikalavimo dydį galima apskaičiuoti nominalią pozcijos vertę dalinant iš sverto (10000 USD/10 = 1000 USD)

Jei maržos panaudojimo lygis pasiekia 150%, jūsų pozicija bus automatiškai uždaryta - mūsų pavyzdyje, tai nutiks kai faktinė portfelio vertė nukris iki ~1000/1.5 ~666 USD. Arba kitaip, jei IBM akcijų kaina nukris 6.66 USD iki 193.34 ir sukurs nerealizuotą 333 USD nuostolį.

Bet kas nutiktų, jei IBM kaina nukristų iki 190 USD su spraga? (Dauguma tokių kainos spragų atsiranda naujos prekybos sesijos metu)

Maržos panaudojimas būtų 200% (1000 USD (maržos reikalavimas)/500 USD (faktinė portfelio vertė)), ir žinoma pozicija būtų uždaryta ne ties 193.34 USD, bet už pirmą įmanoma rinkos kainą - 190 USD. Dėl šios kainos spragos, jūsų faktinė portfelio vertė būtų 500 USD, o ne 666 USD. Jei IBM akcijos kaina prekybos sesijos pradžioje nukristų iki 180 USD, tuomet jūs ne tik, kad prarasite visą 1000 USD depozitą, bet ir papildomai liksite skoloje bankui. Pavyzdžiui, jei IBM akcijų kaina nukristų iki 170 USD, jūs prarastumėte savo 1000 USD depozitą ir liktumėte skolingi bankui 500 USD.

Svarbu atkreipti dėmesį, jog jūs galite sumažinti riziką:

  • Prekiaudami labai likvidžiais instrumentais - didelės kainos spragos yra daug mažiau tikėtinos tokiose akcijose kaip Microsoft.
  • Diversifikuodami savo portfelį, išvengsite neigiamių pasekmių iš retkarčiais įvykstančių kainos spragų.
  • Prekiaudami instrumentais, kurių prekybos sesijos daug ilgesnės. Pvz: Forex rinka uždaroma tik kartą savaitėje, kai akcijų rinkos uždaromos 5 kartus per savaitę.

Ar piniginėms lėšoms, esančioms Luminor Trade platformoje, galioja indėlių draudimas?

Ne, bet piniginėms lėšoms, esančioms Luminor Trade platformoje, galioja įsipareigojimų investuotojams draudimas. Maksimali įsipareigojimų investuotojams draudimo išmoka – 20 tūkst. Eur.

Ar įmanoma prekiauti matif kviečių ateities sandoriais?

Taip, prekiaujant Luminor Trade platformoje jūs galite prekiauti Euronext Commodities Derivatives biržoje matif kviečių ateities sandoriais ir apsidrausti nuo kainų svyravimų. Tuo dažnai naudojasi žemės ūkio kompanijos, žaliavų prekybos kompanijos ir kiti rinkos dalyviai.

Svarbu paminėti, jog už visus ateities sandorius yra atsiskaitoma tik pinigais.

Ar aš galiu naudoti Luminor Trade ilgalaikėms investicijos, o ne tik spekuliacijoms?

Taip, jūs galite naudoti Luminor Trade ilgailaikėms investicijos. Kadangi šiuo metu nėra platformos palaikymo mokesčių, sąlygos ilgalaikėms investicijoms yra labai palankios.

Ar galiu naudoti platformą valiutų konvertavimui?

Ne, jūs negalite atlikti valiutos konvertavimo platformoje. Luminor Trade galite naudoti investavimui, rizikos draudimui ir spekuliacijai.

Svarbi informacija investuotojams: Luminor Bank AS Lietuvos skyrius yra Estijos Respublikos įsipareigojimų investuotojams draudimo sistemos dalyvis. TAGATISFOND (Estijos Respublikos Garantinis fondas) užtikrina įsipareigojimų investuotojams draudimą pagal sąlygas nurodytas Estijos Respublikos Garantinio fondo sąlygose. Indėlių ir investicijų draudimas
 
Įspėjimas dėl rizikos! Prekyba finansų rinkose yra rizikinga, todėl, prieš pradėdami prekiauti, turėtumėte turėti pakankamai patirties ir žinių apie investavimą. Prekyba finansinėmis priemonėmis Luminor Trade® platformoje ar naudojimasis kitomis paslaugomis per platformą gali atnešti ne tik pelną, bet ir nuostolius. Finansinių priemonių sandoriai su svertu, įskaitant, bet neapsiribojant valiutos sandoriais ir išvestinių finansinių priemonių sandoriais, gali būti labai spekuliatyvūs ir pelnas ar nuostoliai gali kisti labai stipriai ir greitai. Perskaitykite visą tekstą dėl atsakomybės ribojimo ir Finansinių priemonių pobūdžio ir joms būdingų rizikų aprašymą.