Luminor bankas perėjo į galutinį Baltijos šalių integracijos etapą ir 2019 m. sausio 2 d. planuoja užbaigti juridinius susijungimo pokyčius. Jungimosi metu numatoma pilna bankų integracija, Baltijos šalyse operacijas vykdant per Estijoje veikiantį banką ir skyrius Lietuvoje ir Latvijoje.

Juridiniai su integracija susiję pokyčiai neturės įtakos klientų konsultavimui ar paslaugų teikimui, tačiau tam tikri juridiniai susijungimo aspektai yra aktualūs tiek klientams, tiek ir partneriams.   

Luminor ir toliau laikysis visų savo įsipareigojimų, kadangi visas Luminor Lietuva turtas, teisės ir pareigos bus perleistos Luminor Estija bankui. Bankas tęs tą pačią veiklą Lietuvoje per šalyje įsteigtą skyrių.

Estijos garantijų fondas (Tagastifond) taps klientų indėlių ir investicijų draudėju. Institucija garantuos indėlių apsaugą iki 100 tūkst. EUR vienam indėlininkui vienoje kredito institucijoje bei teiks 20 tūkst. EUR garantiją vienam investuotojui vienoje investicinių paslaugų institucijoje. Pensijų fondo depozitoriumo funkcijas taip pat perims Luminor Bank AS Estija, kuriam atstovaus Luminor Bank AS Lietuvos skyrius.

Verslo partneriai turėtų atkreipti dėmesį, kad įgyvendinus vienos valstybės ribas peržengiantį jungimąsi, naudosime Luminor Bank AS Lietuvos skyriaus rekvizitus.
 

Tvarkyk savo finansus lengvai su Luminor!