Per antrąjį šių metų ketvirtį „Luminor“ bankas Lietuvoje uždirbo 15,5 mln. Eur grynojo pelno. Tą lėmė išaugusios pajamos ir sumažėjusios išlaidos.

Per antrąjį šių metų ketvirtį „Luminor“ bankas Lietuvoje uždirbo 15,5 mln. Eur grynojo pelno. Tą lėmė išaugusios pajamos ir sumažėjusios išlaidos.
 
„Antrąjį ketvirtį sutelkėme savo dėmesį į intensyvesnį bendravimą ir bendradarbiavimą su verslo įmonėmis – tiek ir mūsų esamais, tiek ir potencialiais klientais. Matome, kad teigiamas ekonominis klimatas ir pozityvūs ateities lūkesčiai skatina įmones investuoti, tad suvienodinę savo paslaugų paketą, siūlėme klientams įvairius sprendimus, kurie, neabejojame, prisidės prie jų ateities sėkmės“, – sako Andrius Načajus, „Luminor“ banko vadovas Lietuvoje.
 
Pasak jo, tiek esami, tiek nauji klientai teigiamai įvertino banko pokyčius ir pasitiki jo paslaugomis.
 
„Mūsų pastangos aktyvių verslo klientų gretas išaugino 4%, jų indėlių apimtis irgi padidėjo 4%. Augo skolinimas smulkioms ir vidutinėms bendrovėms, o lizingo portfelis didėjo 9%. Mūsų rezultatai bei klientų atsiliepimai rodo, kad esame teisingame kelyje, todėl ir toliau koncentruosimės į paslaugų suvienodinimą, naujų produktų plėtrą bei skirsime deramą dėmesį ryšiams su klientais“, - sako A. Načajus.
 
„Luminor“ Lietuva II ketv. rezultatus galite rasti čia.
 
 „Luminor“ grupė minėtu laikotarpiu fiksavo solidžius veiklos rezultatus ir augantį klientų aktyvumą visuose verslo segmentuose. Tai viršijo grupės rezultatus ankstesnį ketvirtį. Pagrindinės augimo priežastys – klientai intensyviau naudojosi kasdieninės bankininkystės paslaugomis, tai pat aktyvesnė prekyba vertybiniais popieriais ir išvestinių finansinių instrumentų draudimu (angl. hedging).
 
Grupės rezultatus teigiamai veikė palankios rinkos sąlygos: Baltijos šalyse 3% viršijęs BVP augimas, taip pat palankios klientų bazės tendencijos.
 
„Mūsų pagrindinis iššūkis yra sustyguoti kasdienes paslaugas klientams, tuo pačiu metu vykdant  milžiniškus pokyčius. Trijose valstybėse sujungę šešias organizacijas sukursime naują struktūrą, kuri leis  supaprastinti darbo procesus. Tuo pačiu metu kuriame pamatą mūsų ateities augimui bei plėtrai. Tai, ką mes atliekame vienu metu, sudėtingumo ir apimties matais neturi lygių Baltijos šalyse. Todėl nuoširdžiai dėkoju mūsų klientams už kantrybę, o kolegoms  – už sudėtingą darbą“, - sako Erkki Raasuke, „Luminor“ grupės vadovas.
 
„Luminor“ grupės rezultatus galite rasti čia.
 
„Luminor“ siekia tapti šiuolaikišku finansinių paslaugų aktyviems žmonėms tiekėju Baltijos šalyse. Naują organizaciją mes kuriame ant tvirto pagrindo, tačiau suprantame šios užduoties rimtumą ir matome, kad kai kuriose srityse mes dar tiktai pradedame įsibėgėti. Esame užsibrėžę atnaujinti mūsų pasiūlymus, pertvarkyti skaitmeninius kanalus, o mūsų pagrindinė varomoji jėga – mūsų tikslinių klientų poreikiai. Pokyčiai yra skirti ir mūsų klientams, ir bendruomenei, kurioje veikiame, bei mums patiems. Manome, kad Luminor turi visas galimybes sukurti didžiausią pokytį Baltijos finansų rinkoje.

Tvarkyk savo finansus lengvai su Luminor!