„Pirmąjį 2018 metų ketvirtį jautėme augantį verslo ir gyventojų poreikį skolintis. Privačių klientų santaupos augo, taip pratęsdamos 2017 metų tendenciją, - sako Andrius Načajus, Luminor Lietuva vadovas. – Per pirmąjį ketvirtį bankas Lietuvoje uždirbo 14,8 mln. Eur. Prie šio rezultato prisidėjo ir teigiamos makroekonominės Lietuvos ekonomikos tendencijos. Nors susijungimas vis dar daro įtaką mūsų rezultatams, palyginti su 2018 m. IV ketvirčiu išaugo pajamos iš palūkanų, o veiklos kaštai sumažėjo. Matome, kad didėjo valdomas pensijų turtas, o Luminor Lizingas pirmauja rinkoje pagal naujų transporto priemonių finansavimą“.

Luminor Lietuva 2018 m. I ketvirčio rezultatai.

Pasak Erkki Raasuke, Luminor Group vadovo, pirmi du naujojo Luminor banko veiklos ketvirčiai buvo intensyvūs. „Mes vis dar jungiame 6 organizacijas trijose šalyse, esame griežtoje atsakingų institucijų priežiūroje, o tuo pačiu klojame tvirtą pagrindą naujos organizacijos sėkmingam augimui. Mes siekiame tinkamai aptarnauti mūsų klientus ir suteikti jiems reikalingas paslaugas. Vertinant susijungimo įtaką rezultatams, sakyčiau, kad ketvirčio rezultatai yra tikrai geri. Dėkoju Luminor darbuotojams, kurie intensyviai dirbo siekdami šių rezultatų.

Luminor siekia tapti šiuolaikišku finansinių paslaugų aktyviems žmonėms tiekėju Baltijos šalyse. Naują organizaciją mes kuriame ant tvirto pagrindo, tačiau suprantame šios užduoties rimtumą ir matome, kad kai kuriose srityse mes dar tiktai pradedame įsibėgėti. Esame užsibrėžę atnaujinti mūsų pasiūlymus, pertvarkyti skaitmeninius kanalus, o mūsų pagrindinė varomoji jėga – mūsų tikslinių klientų poreikiai. Pokyčiai yra skirti ir mūsų klientams, ir bendruomenei, kurioje veikiame, bei mums patiems. Manome, kad Luminor turi visas galimybes sukurti didžiausią pokytį Baltijos finansų rinkoje“.

„Luminor“ yra šiuolaikiškas, naujos kartos bankas ir finansinių paslaugų teikėjas Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, suprantantis vietos rinką ir klientų poreikius. Sukurtas, pasitelkus išskirtinę dviejų pirmaujančių Šiaurės šalių bankų „Nordea“ ir DNB patirtį, „Luminor“ yra trečias didžiausias finansinių paslaugų teikėjas Baltijos šalių regione, turintis 16 proc. indėlių ir 23 proc. paskolų rinkos dalį. Vienijantis apie 1,3 milijono klientų ir turintis apie 3000 profesionalų komandą, „Luminor“ siekia tapti pirmaujančiu finansinių paslaugų teikėju verslui ir finansiškai aktyviems, versliems žmonėms.

Daugiau informacijos:
Giedrė Bielskytė

Tvarkyk savo finansus lengvai su Luminor!