Balandžio 19 d. prie „Luminor“ banko komandos prisijungė Indrekas Heinloo. Naujasis pokyčių skyriaus vadovas vadovaus programai, kuria bus siekiama atnaujinti techninę platformą ir sukurti modernius skaitmeninius sprendimus. Prieš tai I. Heinloo 12 metų dirbo verslo konsultantu ir įmonių vadovu visame pasaulyje – Europoje, Azijoje ir Afrikoje.

„Luminor“ yra Baltijos šalyse veikiantis bankas, gebantis kurti sprendimus, specialiai skirtus įmonėms ir aktyviems žmonėms Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. Per ateinančius metus planuojame tapti visiškai skaitmenizuotu naujos kartos finansinių paslaugų teikėju. Labai džiaugiuosi, kad siekti „Luminor“ tikslų padės prie komandos prisijungęs Indrekas Heinloo, kuris turi įvairios ilgametės patirties“, – pastebėjo AB „Luminor Group“ vadovas Erkki Raasuke.

I. Heinloo prisidėjo rengiant ir įgyvendinant vieno svarbiausių Jungtinės Karalystės bankų „Royal Bank of Scotland“ reformų planą po 2008 m. ekonominės krizės. Tuo metu jis dirbo „McKinsey & Company“. I. Heinloo taip pat konsultavo bankus įvairiose Afrikos šalyse, kur didžiausias iššūkis buvo verslo įgūdžių stoka ir prastas valdymas. Be to, I.Heinloo dirbo su didžiausia prekybos įmone Afrikoje „Jumia Group“ – vadovavo visiškai reorganizuojant logistikos technologijų platformą tuo metu, kai įmonės tikslinių rinkų skaičius išaugo nuo 5 iki 15. Jam taip pat teko padirbėti „GMT Nigeria“, didžiausioje tranzito ir logistikos įmonėje Vakarų Afrikoje – šioje įmonėje I. Heinloo, kaip generalinis direktorius, įgyvendino svarbias pertvarkas po ekonominės krizės Nigerijoje.

„Šiandien didžiausias bankų sektoriaus iššūkis yra atsisakyti konservatyvaus požiūrio į produktus bei paslaugas ir judėti link inovatyvių sprendimų, kuo labiau atsižvelgiant į klientų poreikius. „Luminor“ taip ir daro“, – teigė I. Heinloo. Anot jo, Baltijos šalių rinkose retai susiduriama su iššūkiais, panašiais į „Luminor“ modernizacijos procesą: „Džiaugiuosi, kad mano tarptautinė patirtis padės man sukurti vertę vidaus rinkoje“.

„Per pastaruosius mėnesius „Luminor“ pavyko suburti labai stiprią komandą, kuri jau pradėjo aktyviai dirbti atnaujinant banką. Mes ir toliau ieškome naujų stiprių žmonių. Mano vaidmuo yra vadovauti įgyvendinant pokyčius ir koordinuoti banko skyrių darbą, kad nuolat eitume savo tikslų link ir šiam tikslui naudotume tinkamiausius išteklius“, – pridūrė I. Heinloo.

Indreko Heinloo profesinė patirtis:

  • 2017–2018 m. „GMT Nigeria“ generalinis direktorius, Lagosas;
  • 2013–2016 m. „Jumia Group“ logistikos direktorius, Paryžius, Portas, Lagosas, Kairas, Nairobis;
  • 2010–2013 m. „McKinsey & Company“ Lagoso biuro vyresnysis konsultantas ir jaunesnysis partneris;
  • 2007–2009 m. „McKinsey & Company“ Stokholmo ir Londono biurų konsultantas;
  • 2002–2006 m. „Hansabank“ finansų kontrolės ir verslo informacijos departamento vadovas.

I. Heinloo yra įgijęs bakalauro laipsnį Stokholmo ekonomikos mokykloje Rygoje ir magistro laipsnį Stokholmo ekonomikos mokykloje (Stokholme).

Tvarkyk savo finansus lengvai su Luminor!